Mobylife, lev med mobilen

Inne- eller uteaktiviteter? Är selfie-linser den coolaste prylen? Vad tycker du? Här i ”blogg-molnet” kan du hitta förslag på aktiviteter runt om i landet eller online, du kan också få tips om nya, coola och praktiska prylar som kan vara bra att ha eller som helt enkelt är ”image-grejer”. Du kan själv höra av dig och berätta vad du vill läsa om, eller om du har testat någon aktivitet eller cool produkt som vi kan ta upp i bloggen för att tipsa fler att testa.

När äventyrsparkerna öppnar…

Det har varit ett rätt konstigt år, styrt av pandemin som har varit allvarlig eftersom flera förlorat familjemedlemmar. Alla aktiviteter har hamnat online och både gym och äventyrscentrum varit rätt så tysta på flera håll. Nu verkar det i alla fall finnas en ljusning att se fram emot. Sommaren är på G och vi kan i alla fall försöka att planera utomhusaktiviteter med allt från beachen till fysiska grejer. Om du är intresserad av skateboard finns det en lista över aktiviteter på de olika parkerna runt om i landet, den hittar du här: https://skatespot.nu/
Om du sedan läser lite längre ner kan du hitta linser till din smartphone så att du kan få riktigt bra bilder när du åker.

Om du är lite av en ”adrenalin-junkie” kan det vara roligt att besöka äventyrsparkerna som förhoppningsvis kommer att öppna igen efter pandemin denna sommar – men tänk på att vara försiktig, sprita händer och kolla på Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Här är hursomhelst en bra lista på parker:
https://www.tripadvisor.se/Attractions-g189806-Activities-c61-t245-Sweden.html

Vad är ”hot” online för den som vill tävla online?

Aktiviteterna online är kul eftersom man lär känna nya människor från hela världen och det är rätt roliga dataspel som man tävlar – men det finns också andra typer av tävlingar. Så länge vi kör online behöver vi inte bry oss om avstånd, vi kan vara med i en tävling i Asien och nästa vecka i USA. Det har blivit mycket mer aktiviteter online i och med pandemin och därför har vi också mycket mer att välja mellan. Här är några bra sidor med ”online competitions” och lite annat:
https://www.youthop.com/competitions
https://studentcompetitions.com/competitions

Din bästa selfie-utrustning

Du kan också skapa din egen online-tävling, t ex med selfies. Alla kan sända in sina selfies till t ex din facebook, du kanske har bestämt ett tema eller något som bilden ska handla om. I så fall kan vi tipsa om bra grejer som man kan använda sig av, och som man kan köpa online på t ex teknikmagasinet.se eller wish.com. Du kan t ex behöva ladda din smartphone. Då kan du passa på att köpa en kombinerad UV stereliserare och laddare där du lägger mobilen i ett grönt ljus och laddar upp den. Snyggt och praktiskt. Här är lite tips:
https://rafflepress.com/how-to-run-a-selfie-contest/
https://www.usf.edu/world/participate/instagramcontest.aspx

Lösa linser är kul

Det finns också ett kul ”Ta bättre selfies lins kit” som har flera olika lösa linser som du kan fästa på mobilen – det blir som att frigöra din smartphones fulla potential! Modellen på wish.com innehåller fem olika linser – fish eye, wide-angle, macrolins, telescopic och CPL (Circular Polarising Lens). Så vad ska du med allt detta?

Om du vill ha riktigt kul med dina selfies så är denna utrustning perfekt. CPL, till exempel, är ditt nya vapen för att ta bort blänk och reflektioner, om du t ex har glasögon eller något annat blank på dig. Telescopic gör att du kommer när och objektet, eller du själv, står ut från bakgrunden. Macrolinsen förstorar ordentligt, kanske inte så bra om man inte är 100% snygg i ansiktet – men du får kolla sådant innan du börjar köra dina selfiesar. Du kan definitivt göra supercoola närbilder. Wide-angle ökar synfältet i sidled och fish eye kan göra panoramavyer och lite förvrängda perspektiv.

Mobil-och smartphone-fängelse

Slutligen så kan du avsluta dagen med att låsa in din smartphone, man kan köpa ett ganska coolt smartphone-fängelse på wish.com, kolla får du se! Där kommer garanterat ingen åt din mobil.
Slut på dagen, nu ska jag gå ut och testa en av de nya linserna och ta lite sefies!

Lämna ett svar