Nyhetsrum

 

3 tips som sparar batteri

Har du tröttnat på att mobilen dör just när du ska ta den där perfekta bilden? Eller tillhör du dem som måste bära runt på mobila ”power banks” så fort du är ute ur huset mer än några timmar? Här kommer 3 enkla tips på hur du förlänger batteritiden på din smartphone.

1 Dra ner på ljusstyrkan på displayen

Det här är ett enkelt och effektivt sätt att spara på batteriet. Ofta har vi ljusstyrkan ställd onödigt hög och det går snabbt och lätt att dra ner på ljusstyrkan. De flesta modeller sveper du bara upp eller ner på skärmen för att komma åt telefonens genvägar till de viktigaste funktionerna och drar därifrån ner ljusinställningen.

De flesta Androidtelefoner har oftast funktionen för anpassad ljusstyrka aktiverad från start. Är denna funktion påslagen justeras ljusstyrkan automatiskt upp om du befinner dig utomhus i stark ljus för att sedan dimmas ner på kvällen eller i mörkare miljöer. Det är en bra tanke men allt för ofta sitter vi med onödigt ljus skärm. Prova att stänga av och dimma ner.

2 Använd strömsparläget

Det hörs nästan på namnet att detta kan vara ett klokt alternativ när batteriet börjar ta slut. Vissa Android telefoner kan automatiskt slå på batterisparläget när batteriet når en viss procent men du kan självfallet slå på det manuellt tidigare om du vet att du ska vara utan strömkälla en längre stund. Tänk på att batterisparläget (eller strömsparläget som det kallas i iPhonen) sänker telefonens prestanda och hindrar viss bakgrundsuppdatering av appar och hämtning av e-post mm.

Du hittar funktionen under Inställningar > Batteri.

3 Minska tiden innan autolåset går på

Under inställningar på din telefon hittar du även det som kallas för ”autolås” för en iPhone och ”lås automatiskt” på en Android enhet. Här kan du enkelt själv reglera hur länge du vill att din skärm ska vara aktiv innan den släcker ned sig efter att du har använt den. Varje sekund räknas om du vill spara på ström, så det kan löna sig att gå på minsta möjliga tid (oftast 30 sek på en iPhone och ner till 15 sek på Android).

Njut av sommaren och kom ihåg att vi alltid står redo att hjälpa dig med tips och råd i våra butiker i Malmö och Ljungby!

Auktoriserad märkesverkstad för

apple autorised logosamsung reparationHuawei reparation

microsoftoneplus

ISO 9001 ISO 14001