Samsung

Trots det att iPhone är stort i västvärlden så bör inte Samsung underskattas. De kryllar också i västvärlden och dominerar försäljningen med en försäljning på 272 miljoner mobiler sålda under 2021, långt före Apple på 235 miljoner sålda mobiler. Det finns även ett större utbud av mobiler. Det finns en anledning till att Samsung är så pass duktiga världen över och här ska vi gå igenom det viktigaste gällande Samsungs smartphones – Samsung Galaxy.

Samsung – en ljus framtid?

Om man jämför Apple och Samsung som är världens största smartphone-försäljare så är börsvärdena på företagen stora i differensen. Samsungs börsvärde ligger på strax under 400 miljarder dollar och apple på strax under 3 000 miljarder dollar eller 3 biljoner dollar, alltså är Apple värt mer än 7 gånger så mycket som Samsung. Men Samsung säljer ju mer. Visserligen avgörs inte börsvärdet endast av inkomst utan av antal aktier och priset på en aktie. Alltså vad folk tror om företagets framtid. Men Samsung har ändå mycket att erbjuda, inte minst deras smartphones.

Samsung

Samsung har länge varit med i telefonbranschen ända sedan mobiltelefonernas ankomst. Företaget Samsung eller Samsung Group startades 1938 och började som ett handelsföretag. Sedan dess har företaget varit i en stor varietet av branscher för att under början av 1960-talet hitta sig in i teknologi-branschen. Idag är företaget uppdelat i olika branscher. Branscherna som de täcker idag, med sina olika företag är: elektronik, skeppsbyggare, ingenjör, konstruktion, nöjesparker och annonsering. Företaget är etablerat runtom jorden och får bra omdömen i många branscher. År 2009 släpptes deras första smartphone – Samsung Galaxy (GT-I7500, GT-I7500L).

Samsung Galaxy

År 2009 släpptes Samsungs första smartphone – Samsung Galaxy (GT-I7500, GT-I7500L). Den var inspirerad av tidigare versionen men var den första som använde Androids nya operativsystem. Samsung Galaxy serien löper än idag med nya telefoner som släpps varje år. Den nyaste Samsung Galaxy S22 Ultra har fått bra respons och ses som Samsungs bästa telefon hittills. Likt Apples produkter så utsätts endast nya modeller för små ändringar som sedan också gör större skillnader efter x antal versioner har passerat. Det blir oftast inte märkvärt bättre från en generation till en annan men att hoppa x antal generationer kommer visa en märkbar förbättring, för gemene man.

Samsung eller iPhone?

Så, vad är fördelarna och nackdelarna med Samsungs mobiltelefoner då?

En positiv aspekt med Samsung är att deras telefoner generellt har varit billigare än iPhones. På senare tid har även Samsungs telefoner ökat drastiskt i pris men historiskt sett har det varit billigare. Kollar man på specifikationer så har Samsung bättre hårdvara än iPhone sett till priset. Har man tidigare haft en Samsung eller Android telefon så är det också enklare att föra över all information till en ny Android jämfört med en iPhone.

En negativ aspekt är det att appar inte alltid finns på både Apples App Store och Androids Google Play. Dessutom är många appar som exempelvis appen Snapchat ,som är en av de största gällande sociala medier, som inte är specificerad för enskilda mobiler i Google Play vilket leder till att bilderna ser annorlunda ut en vad det den vanliga kameran visar.

För att summera så är både iPhone och Samsung bra alternativ. De båda är smartphones som erbjuder enkla funktioner som uppfyller kundens krav. Det finns positiva och negativa aspekter gällande båda företag men slutsatsen blir att båda är lämpliga.